Завантаження...

А "фури" – як тролейбуси... Є перший електрифікований автобан!

А "фури" – як тролейбуси... Є перший електрифікований автобан!
Великі вантажівки з тролейбусними "ріжками" – дивовижне видовище
 

Перша німецька електрифікована дорога, розташована поблизу Франкфурта, була введена в експлуатацію цього літа.

 

Контактна мережа повністю сумісна з п’ятьма гібридними автомобілями Scania R 450, обладнаними пантографами. Останній з п’яти транспортних засобів, включених до проекту, нещодавно був доставлений німецькому виробнику будівельних матеріалів Knauf.

 

"Цей пілотний проект добре відповідає нашому зобов’язанню відповідально використовувати всі ресурси. Ми сподіваємось, що це надасть нам інформацію, яка допоможе нам зміцнити стійкість наших логістичних процесів, особливо в мегаполісах", - наголошує Крістоф Дорн, директор групи Knauf.

 

Інші чотири машини належать Schanz, Meyer Logistics, Contargo та Merck. Оскільки наразі усі п’ять транспортних засобів використовують у щоденному русі на п’ятикілометровій електрифікованій ділянці автобану А5, то будуть зібрані дані для кількох досліджень переваг е-доріг.

 

"П’ятикілометровий випробувальний шлях в обох напрямках може здатися дуже коротким, але метою цієї спроби є випробування технології. Якщо відгуки будуть позитивними, і якщо ми обладнаємо близько третини німецьких автобанів електричними повітряними лініями, у майбутньому близько 80% німецьких вантажівок, зареєстрованих у Німеччині, зможуть працювати в електричному режимі, використовуючи цю технологію. Це дійсно зробить вагомий внесок у зменшення викидів вуглекислого газу", - пояснює Генріх Керстгенс, один із директорів компанії Contargo, яка в червні отримала третій гібридний автомобіль Scania для пілотного проекту.

 

Сегмент автобану А5 в Гессені є однією з трьох ділянок з повітряними контактними лініями, випробуваними в Німеччині. Друга ділянка дороги була відкрита в Шлезвіг-Гольштейні (А1) наприкінці 2019 року. Останнє випробування розпочнеться наприкінці 2020 року в Баден-Вюртемберзі (B462).

 

Джерело

Про сервіс

Завдання сервісу Lading – спростити рутинну роботу транспортних логістів, диспетчерів та менеджерів виробничих, торговельних, логістичних, транспортних компаній, задіяних під час пошуку, оформлення та виконання замовлень на перевезення вантажів аутсорсинговим автомобільним вантажним транспортом.


Останні статті

Веб-сайт використовує файли cookie для найкращої адаптації сайту до потреб наших відвідувачів. Продовжуючи користуватися веб-сайтом, Ви погоджуєтесь на використання файлів cookie.