Завантаження...

Литовська митниця суворо контролюватиме вартість експортованих товарів

Литовська митниця суворо контролюватиме вартість експортованих товарів

Митниця Литви в рамках контролю міжнародних санкцій, моніторингу та аналізу даних про експорт, виявивши та оцінивши ризик можливого надходження на внутрішній ринок РФ санкційних предметів розкоші, прийняла рішення приділити підвищену увагу перевірці вартості товарів, що експортуються.

 

Посилення контролю спрямовано запобігання можливого обходу санкцій проти РФ у разі експорту предметів розкоші.

У результаті з 15 квітня 2024 року митні органи Литви запроваджують додаткові заходи контролю:
- додатковий контроль за тим, щоб товари від експортерів з інших країн ЄС декларувалися як обґрунтовано експортовані з Литви до РФ;
- ретельніший моніторинг статистичної вартості предметів розкоші, що експортуються в РФ. Якщо виявиться, що заявлена ​​вартість одиниці товару значно нижча порівняно з даними, отриманими на митній території ЄС, товар не буде випущений.

 

Митниця Литви попереджає експортерів про необхідність декларувати справжню статистичну вартість товарів, що вивозяться, а не контрактну вартість товарів, яка є результатом угоди між покупцем і продавцем про приховування справжньої вартості товарів, що вивозяться, або фіктивну вартість товарів.

 

Митниця нагадала, що порушення міжнародних санкцій, які застосовуються в Литовській Республіці, або обмежувальних заходів, встановлених законодавством Литовської Республіки, тягне за собою санкції.

Джерело

 

Про сервіс

Завдання сервісу Lading – спростити рутинну роботу транспортних логістів, диспетчерів та менеджерів виробничих, торговельних, логістичних, транспортних компаній, задіяних під час пошуку, оформлення та виконання замовлень на перевезення вантажів аутсорсинговим автомобільним вантажним транспортом.


Останні статті

Веб-сайт використовує файли cookie для найкращої адаптації сайту до потреб наших відвідувачів. Продовжуючи користуватися веб-сайтом, Ви погоджуєтесь на використання файлів cookie.